Suomeksi | På svenska

Asiakirjanäyttely Titanic 100 vuotta

Siirry arviointiin ja kommentointiin sivun alalaidassa

Suomalaisia Titanicin matkustajia

Erik Gustaf Collander. 19.4.1884 Helsingissä syntynyt insinööri matkusti laivan toisessa luokassa. Erik oli yhdistetyllä opinto- ja sukulointimatkalla. Hänen serkkunsa Paul Collander asui Ashtabulassa.
Anna Amanda ja Wiljo Unto Johannes Hämäläinen matkustivat laivan toisessa luokassa. 24-vuotias Anna oli kahdeksankuisen poikansa kanssa matkalla Detroitiin Michiganiin, missä hänen miehensä Juho työskenteli.
Jacob Alfred Johansson matkusti laivan toisessa luokassa. 11.7.1877 Uusikaarlepyyssä syntynyt Jacob oli toista kertaa matkalla Amerikkaan. Vaimon Anna Andessonin oli takoitus seurata perässä perheen neljän lapsen kanssa.
Puolitoistavuotias Eleanor Ileen Johnson matkusti kolmannessa luokassa yhdessä neljävuotiaan veljensä Harold Theodorin ja äitinsä Elisabethin kanssa.
Elisabeth Vilhelmina Johnson oli syntynyt Helsingissä 21.4.1884 Alina Vilhelmina Backberg nimisenä. Elisabeth oli vuosina 1902-1907 naimisissa Karl Nefflingin kanssa, mutta avioliitto päätyi eroon. Eron jälkeen Elisabeth meni naimisiin ruotsalaissyntyisen Oscar W. Johnsonin kanssa.

 

Kommentoi asiakirjaa

Voit jättää yhteystietosi, jos haluat.

Kommentti, yhteystiedot ja ihmisvarmistus ovat pakollisia tietoja.

Yhteystiedot (sähköposti tai nimi)
Yhteystiedot saa näyttää sivuilla
Linkki
Kommentti
merkkiä jäljellä

Ihmisvarmistus asiattomien viestin karsimiseksi
Paljonko on 1+8?

« Takaisin albumin sivulle

© Kansallisarkisto