Suomeksi | På svenska

Asiakirjanäyttely Titanic 100 vuotta

Siirry arviointiin ja kommentointiin sivun alalaidassa

Sanomalehdissä julkaistiin paljon artkkeleita, joissa pohditiin haaksirikon syitä ja syyllisiä

Helsingin Sanomat kirjoitti haaksirikosta 17.4.1912. Tiedot pohjautuivat vielä osaksi huhuihin, joten lehdessä kerrotaan tapahtumasta useita versioita. Yhden mukaan kaikki matkustajat ovat pelastuneet ja Titanic jatkaa matkaa kohti New Yorkia. Toisen tiedon mukaan Titanic oli uponnut ja vain 675 matkustajaa oli pelastunut. Lehdessä on myös lista matkustajista, jota lehti on täydentänyt omalla tiedollaan. Erik Collander puuttui listasta, joten lehti on lisännyt hänet matkustajaluetteloon.
Raivaaja julkaisi ensimmäisen kuvareportaasi Titanicista 19.4.1912. Lehdessä julkaistiin mm. kartta, johon on merkitty Titanicin uppoamispaikka ja sen lähellä olleet alukset.
20.4.1912 Raivaaja julkaisi etusivullaan listan Titanicin haaksirikosta pelastuneista suomalaisista. Lehti kertoi ainakin 30 suomalaisen hukkuneen haaksirikossa. Lehti listaa myös hukkuneet, mutta kertoo, että tiedoissa on vielä puutteita ja kehottaa ottamaan yhteyttä New Yorkin Suomalaisten Naisten osuuskotiin tarkempien tietojen osalta. Raivaajan listassa ei esim. ole mainittu kaikkia Panulan perheen jäseniä. Samassa lehdessä on tieto, että täydellinen matkustajaluettelo on hukkunut Titanicin mukana, joten täyttä varmuutta kaikista hukkuneista ei koskaan saada.
26.4.1912 Raivaaja julkaisi uuden kuvareportaasin Titanicin onnettomuudesta. Kuvat on otettu Carpathialta onnettomuuden jälkeen.

 

Kommentoi asiakirjaa

Voit jättää yhteystietosi, jos haluat.

Kommentti, yhteystiedot ja ihmisvarmistus ovat pakollisia tietoja.

Yhteystiedot (sähköposti tai nimi)
Yhteystiedot saa näyttää sivuilla
Linkki
Kommentti
merkkiä jäljellä

Ihmisvarmistus asiattomien viestin karsimiseksi
Paljonko on 2+6?

« Takaisin albumin sivulle

© Kansallisarkisto