Kirjautuminen
Tunnus:

Salasana:

Hanki tunnukset
Unohtunut salasana
Tutustu Vakka Extranetiin
Linkkejä
Käyttöohje (PDF)
Väestörekisterikeskuksen selainvarmenteet
Palaute

Vakka Extranet

Kansallisarkiston Extranet -luettelointiohjelma

Kansallisarkiston Extranet on internetin kautta käytettävä ohjelma, jolla viranomaiset voivat syöttää Kansallisarkiston toimipaikkoihin siirrettävien arkistojensa luettelotiedot sähköisesti suoraan tietokantaympäristöön. Extranet on tarkoitettu siis ainoastaan viranomaiskäyttöön.

Extranetin avulla syötetyt tiedot tallennetaan väliverkkoon, josta ne tietojen tarkastamisen ja hyväksymisen jälkeen siirretään Kansallisarkiston Vakka -tietokantaan. Vakka -tietokannan kautta luettelotiedot ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä kotisivuilla.
Vakka-tietokanta

Extranet on tarkoitettu ensisijaisesti järjestetyn, mutta luetteloimatta olevan aineiston tietojen syöttämiseen. Ohjelman käyttö edellyttää, että aineisto on tätä ennen kartoitettu ja inventoitu sekä sen rakenne määritelty.

Extranetin käytöstä päätetään tapauskohtaisesti ja siitä tulee aina neuvotella sen Kansallisarkiston toimipaikan kanssa, jonka alueella viranomainen toimii ja johon ao. asiakirjat on tarkoitus siirtää.

Extranet on Kansallisarkiston siirto-ohjeistuksen periaatteiden mukaisesti Kansallisarkistoon siirrettävien asiakirjojen luettelotietojen syöttämiseen tarkoitettu työkalu. Extranetin avulla tietojen syöttäminen on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin perinteinen tekstinkäsittelyohjelmien avulla toteutettava luetteloiminen. Extranetin käyttäjäympäristö ohjaa tietojen syöttämisessä ja tarjoaa valmiit rakenteet luettelotietojen syöttämiseen. Luettelotietojen syöttö Extranetissä on pitkälti automatisoitua ja siksi erittäin nopeaa.

Voit tutustua Extranetin ominaisuuksiin ja käyttäjäympäristöön joko demoympäristössä ja perehtymällä käyttöohjeeseen (PDF).

Mikäli organisaatiosi on kiinnostunut käyttämään Extranetiä siirtojen valmistelussa, voit hakea organisaatiokohtaisia käyttäjätunnuksia sähköisesti. Tunnusten hakeminen edellyttää, että aineiston siirtämisestä on ensin neuvoteltu kyseisen Kansallisarkiston toimipaikan kanssa.

Mitä tahansa Extranetiin liittyviä kysymyksiä ja kehittämisehdotuksia voit lähettää Palaute-linkin kautta tai ottamalla yhteyttä:

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@narc.fi

Päivitetty 13.1.2014

Kansallisarkisto