Kirjautuminen
Tunnus:

Salasana:

Hanki tunnukset
Unohtunut salasana
Tutustu Vakka Extranetiin
Linkkejä
Käyttöohje (PDF)
Väestörekisterikeskuksen selainvarmenteet
Palaute

Vakka Extranet

Arkistolaitoksen Extranet -luettelointiohjelma

Arkistolaitoksen Extranet on internetin kautta käytettävä ohjelma, jolla viranomaiset voivat syöttää arkistolaitoksen yksiköihin (Kansallisarkistoon tai maakunta-arkistoihin) siirrettävien arkistojensa luettelotiedot sähköisesti suoraan tietokantaympäristöön. Extranet on tarkoitettu siis ainoastaan viranomaiskäyttöön.

Extranetin avulla syötetyt tiedot tallennetaan väliverkkoon, josta ne tietojen tarkastamisen ja hyväksymisen jälkeen siirretään arkistolaitoksen Vakka -tietokantaan. Vakka -tietokannan kautta luettelotiedot ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä arkistolaitoksen kotisivuilla.
Vakka-tietokanta

Extranet on tarkoitettu ensisijaisesti järjestetyn, mutta luetteloimatta olevan aineiston tietojen syöttämiseen. Ohjelman käyttö edellyttää, että aineisto on tätä ennen kartoitettu ja inventoitu sekä sen rakenne määritelty.

Extranetin käytöstä päätetään tapauskohtaisesti ja siitä tulee aina neuvotella sen arkistolaitoksen yksikön kanssa, jonka alueella viranomainen toimii ja johon ao. asiakirjat on tarkoitus siirtää.

Extranet on arkistolaitoksen siirto-ohjeistuksen periaatteiden mukaisesti arkistolaitokseen siirrettävien asiakirjojen luettelotietojen syöttämiseen tarkoitettu työkalu. Extranetin avulla tietojen syöttäminen on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin perinteinen tekstinkäsittelyohjelmien avulla toteutettava luetteloiminen. Extranetin käyttäjäympäristö ohjaa tietojen syöttämisessä ja tarjoaa valmiit rakenteet luettelotietojen syöttämiseen. Luettelotietojen syöttö Extranetissä on pitkälti automatisoitua ja siksi erittäin nopeaa.

Voit tutustua Extranetin ominaisuuksiin ja käyttäjäympäristöön joko demoympäristössä ja perehtymällä käyttöohjeeseen (PDF).

Mikäli organisaatiosi on kiinnostunut käyttämään Extranetiä siirtojen valmistelussa, voit hakea organisaatiokohtaisia käyttäjätunnuksia sähköisesti. Tunnusten hakeminen edellyttää, että aineiston siirtämisestä on ensin neuvoteltu kyseisen arkistolaitoksen yksikön kanssa.

Mitä tahansa Extranetiin liittyviä kysymyksiä ja kehittämisehdotuksia voit lähettää Palaute-linkin kautta tai ottamalla yhteyttä:

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@narc.fi

Päivitetty 13.1.2014

logo