Suomeksi | På svenska
Ajankohta07.11.2018 - 29.11.2018
Ilmoittautuminen viimeistään30.10.2018
JärjestämispaikkaPeruskurssi järjestetään Tampereella, järjestämispaikka ilmoitetaan myöhemmin
JärjestäjäKansallisarkisto Hämeenlinna
SisältöHUOM! Kurssi järjestetään Tampereella. Järjestämispaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin tavoitteena on antaa kokonaiskuva analogisen ja sähköisen asiakirjahallinnan perusasioista. Kurssilla käsitellään asiakirjahallinnan ja arkistotoimen sijoittumista osaksi toimintaympäristöä ja tietohallintoa. Kurssilla selkiytetään keskeisiä käsitteitä ja määritelmiä sekä pohditaan tiedonohjaksen keskeisten asiakirjatietojen hallintavälineiden merkitystä ja keskinäisiä suhteita. Lisäksi käsitellään pitkään ja pysyvästi säilytettävien asiakirjojen asianmukaisen säilyttämisen ja käsittelyn hyödyllisyyttä sekä toiminnan rationaalisuuden että asiakirjallisen kulttuuriperinnön näkökulmasta.

Peruskurssi koostuu Tampereeella toteutettavista kahdesta lähiopetuspäivästä (7.11. ja 29.11.) ja lähiopetuspäivien välillä verkko-opiskeluna suoritettavista välitehtävistä.

Peruskurssin suorittaminen edellyttää kaikkien osakokonaisuuksien hyväksyttyä suorittamista: lähiopetuspäivät (2 kpl) ja välitehtävät. Kurssille osallistunut voi hyväksytyn peruskurssin suorittamisen jälkeen hakea Kansallisarkistolta oikeutta suorittaa asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinto.

KohderyhmäPeruskurssi on tarkoitettu lähinnä julkishallinnossa asiakirjahallinnan tehtäviä hoitaville henkilöille sekä asiakirjahallinnon ja arkistotoimen perustutkinnon suorittajille
Hinta480 € (+ alv 24%). Kaikkiin laskutettaviin palveluihin lisätään toimitusmaksu 11,50 euroa (+ alv 24%). Hinnat perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön antamaan asetukseen Kansallisarkiston suoritteiden maksuista nro 1281/2016. Vuoden 2018 kurssit: laskutettaviin palveluihin lisätään kulloinkin vahvistettu ja voimassaoleva toimitusmaksu. Hinnat perustuvat 1.1.2018 voimaan astuvaan opetus- ja kulttuuriministeriön asetukseen.
Kieletsuomi
YhteyshenkilöMervi Lampi
Emailetunimi.sukunimi@arkisto.fi