Arkistot kertovat -verkkonäyttely

Tammikuu4 asiakirjaa
Helmikuu5 asiakirjaa
Maaliskuu4 asiakirjaa
Huhtikuu4 asiakirjaa
Toukokuu5 asiakirjaa
Kesäkuu5 asiakirjaa
Elokuu3 asiakirjaa
Syyskuu4 asiakirjaa
Lokakuu3 asiakirjaa
Marraskuu3 asiakirjaa
Joulukuu1 asiakirjaa

Arkistot kertovat on arkistolaitoksen vuoden 2011 yhteinen verkkonäyttelyhanke, jota täydennetään kuukausittain koko vuoden ajan. Näyttelyn ajatuksena on nostaa esiin yksittäisiä henkilöitä ja ihmiskohtaloita arkiston kätköistä ja tuoda esiin, että arkistoihin on vuosisatojen aikana tallentunut lukematon joukko hauskoja, yllättäviä ja joskus traagisiakin tietoja maan joka kolkalta. Arkistoon tallentuu merkintöjä meistä kaikista, arkistoilla on jokaiselle jotakin annettavaa! Viemällä hiiren osoittimen asiakirjan päälle saat näkyviin sen nimen ja lähdeviitteen. Näin voit tutustua tarkemmin näyttelyssä esitettyihin tapauksiin. Sivulla olevat kuvat voi suurentaa niitä klikkaamalla.

Näyttelyn aikana siihen kertyy useita kymmeniä otteita arkiston annista. Halutessasi voit itse ottaa osaa näyttelyn kartuttamiseen kertomalla mieleesi jääneestä, arkistolaitoksessa näkemästäsi kiinnostavasta asiakirjasta. Osallistuminen tapahtuu näyttelyn sivulla olevan lomakkeen avulla. Sinulla ei tarvitse olla sähköistä kuvaa asiakirjasta vaan riittää, että sinulla on siitä tiedot, joiden avulla voimme etsiä sen käsiimme. Nimesi julkaisemme jos annat siihen luvan. Voit osallistua myös kommentoimalla näyttelyyn lisättyjä asiakirjoja.

Arkistolaitos arpoo kaikkien ehdotuksia tehneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken kirjalkintoja näyttelyn päättymisen jälkeen.

Kansallisarkiston arkistot kertovat -työryhmä

Yhteyshenkilö Christina Forssell, sähköposti etunimi.sukunimi@narc.fi